Buurtzorg Plus

Fysiotherapie Driemanspolder werkt sinds 2015 samen met Buurtzorg team Zoetermeer Midden (en Noord) als ‘Buurtzorg Plus’-team. Buurtzorg is sinds de oprichting in 2006 uitgegroeid tot een van de grootste thuiszorgorganisaties in Nederland.

 

Over Buurtzorg Plus

‘Buurtzorg Plus’ is een toevoeging aan het zorgaanbod van Buurtzorg. Hierbij werken gespecialiseerde fysio- of oefentherapeuten en ergotherapeuten nauw samen met de wijkverpleegkundigen en ziekenverzorgenden van Buurtzorg. Wij brengen in kaart wat het functioneren van thuiswonende patiënten belemmert en bedenken, samen met de patiënt, oplossingen op maat. Het gaat bijvoorbeeld om aanpassingen in huis en het bieden van hele praktische oefentherapie waardoor de  conditie vooruitgaat, patiënten beter kunnen functioneren en langer en veiliger thuis kunnen blijven wonen.

 

Onderzoek toont aan dat deze werkwijze zeer positieve gevolgen heeft. Patiënten worden zelfstandiger, mantelzorgers voelen zich ondersteund, de zorg is beter op elkaar afgestemd en het werk van de wijkverpleegkundigen en ziekenverzorgenden wordt minder zwaar. De verwachting is dat de kosten zullen dalen omdat veel patiënten uiteindelijk minder zorg nodig zullen hebben. Door deze samenwerking heeft Buurtzorg veel beter inzicht gekregen in de toegevoegde waarde van fysiotherapeuten en ergotherapeuten, die verder gespecialiseerd zijn in de ouderenzorg in de thuissituatie. Uit ervaringen blijkt dat een kwart van de patiënten die cliënt zijn bij een Buurtzorg Plus-team wordt doorverwezen naar een van de Buurtzorg Plus-therapeuten en daar positieve effecten van ondervindt.

 

Buurtzorgpension Zoetermeer

Fysiotherapie Driemanspolder werkt nauw samen met Buurtzorgpension Zoetermeer. Dit is een tijdelijke voorziening voor iedereen die even niet thuis kan verblijven.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat:

  • U na een ziekenhuisopname nog onvoldoende hersteld bent om weer zelfstandig te wonen bijvoorbeeld  na een nieuwe heup of knie operatie.
  • U liever niet thuis blijft, maar u niet opgenomen hoeft te worden in het ziekenhuis. Bijvoorbeeld om aan te sterken na een chemokuur of om op te knappen na een valpartij.

Onze collega’s fysiotherapeuten Marc Nijeboer en Dewi Willemze kunnen u in bovenstaande gevallen ondersteunen bij  een verder herstel zodat u zo snel mogelijk weer naar huis kunt .

Voor verdere informatie over het Buurtzorgpension Zoetermeer verwijzen wij u graag naar onderstaande gegevens :

Buurtzorgpension Zoetermeer

Schoolstraat 1 verdieping 1

2712 VC Zoetermeer

06 – 2358 5916

zoetermeer@buurtzorgpension.nl