Claudicatio / etalagebenen

Wat zijn de klachten?

Pijn bij lopen is de belangrijkste klacht bij een vernauwing van de beenslagaders. Na een eindje lopen krijgt u last van een krampachtige pijn in een been. Verder lopen lijkt niet meer mogelijk. Na een paar minuten rust gaat het over. De pijn zit meestal in de kuit, maar kan ook voorkomen in de bovenbenen of in de bilspieren. Dit is afhankelijk op welke plaats de vernauwing zich bevindt. Sommige mensen hebben alleen last na een flink eind lopen. Heeft u ernstige vernauwingen, dan treden de problemen al na enkele tientallen meters op of zelfs al in rust. Pijn in rust treedt vooral op als de bloeddruk in uw been laag is. Dit komt ‘s nachts in bed voor.

Als u last heeft van etalage benen (Claudicatio Intermittens) kunt u bij Paramedisch centrum Driemanspolder terecht voor gesuperviseerde looptraining, met en zonder doorverwijzing door een specialist of huisarts. Door een persoonlijke begeleiding en een juiste motivatie kunt u al binnen een paar weken training uw loopafstand aanzienlijk vergroten. Het allerbelangrijkste van deze looptherapie is de motivatie om ook buiten de looptraining in de trainingsruimte zelf actief hier aan bij te dragen. Ook als u een vaatoperatie heeft ondergaan kunnen wij u daarna begeleiden om zo optimaal mogelijk te herstellen. Wilt u een persoonlijke begeleiding afgestemd binnen uw eigen mogelijkheden en bent u zelf goed gemotiveerd dan nodigen wij u uit voor het maken van een afspraak bij Paramedisch centrum Driemanspolder. Wij zijn aangesloten bij het Claudicatio Netwerk.

Nuttige informatie over de invloed van roken , juiste voeding , voldoende beweging en voorgeschreven medicijnen bij etalagebenen ga naar:
www.etalagebenen.nl
www.claudicationet.nl
www.hartenvaatgroep.nl


Therapeuten:

Wim van der Bijl
Dewi Willemze